playstation.com

Juridiset tiedot

PlayStation Storen peruutuskäytäntö

Peruutus- ja hyvitysoikeus riippuu siitä, millaisen tuotteen olet ostanut PlayStation™Storesta:

Alla esitettyjen oikeuksien lisäksi sinulla voi olla voimassa olevan paikallisen lainsäädännön mukaisia lisäoikeuksia; mikään alla olevassa käytännössä ei rajoita tai korvaa tällaisia paikallisen lainsäädännön mukaisia oikeuksia.

Pelit, pelien lisäosat, season pass -paketit, pelien sisäiset tuotteet ja PlayStation® Video -nimikkeet

Digitaalisen sisällön ostoksen voi peruuttaa hyvitystä vastaan 14 päivän kuluessa ostopäivästä, jos sisällön latausta tai suoratoistoa ei vielä ole aloitettu.

Jos olet jo aloittanut digitaalisen sisällön latauksen tai suoratoiston tai vastaanottanut pelin sisäisen tuotteen, hyvitystä myönnetään vain viallisesta sisällöstä.

Season pass -paketin ostoksen voi peruuttaa hyvitystä vastaan 14 päivän kuluessa ostopäivästä, jos pakettiin kuuluvan digitaalisen sisällön (esim. pelien lisäosien) latausta tai suoratoistoa ei ole vielä aloitettu.

PlayStation™Storesta ostetut pelin sisäiset tuotteet toimitetaan pelin seuraavalla käynnistyskerralla. Tällaisen ostoksen voi peruuttaa 14 päivän kuluessa maksupäivästä mutta ei enää pelin käynnistämisen ja tuotteen vastaanottamisen jälkeen. Pelin aikana ostetut pelin sisäiset tuotteet toimitetaan välittömästi, eikä näitä ostoksia voi peruuttaa. Pelin sisäiset tuotteet voivat olla virtuaalista rahaa (esim. FIFA pack- tai GTA Cash Pack -paketteja), lisävoimia tai muita pelin aikana kulutettavia tuotteita.

Ennakkotilaukset

Digitaalisen sisällön ennakkotilauksen voi peruuttaa hyvitystä vastaan milloin tahansa ennen julkaisupäivää. Jos sisältö on jo julkaistu, ostoksen voi peruuttaa hyvitystä vastaan 14 päivän kuluessa ennakkotilauksen maksamisesta, jos sisällön latausta tai suoratoistoa laitteeseen ei vielä ole aloitettu.  Lisätietoa ennakkotilauksen peruuttamisesta on täällä.

Kampanjapaketit – esim. kolme kahden hinnalla

Kampanjapaketin (esim. kolme peliä kahden hinnalla) ostoksen voi peruuttaa hyvitystä vastaan 14 päivän kuluessa maksupäivästä, jos minkään paketin osan latausta tai suoratoistoa ei ole vielä aloitettu.

Tilauspalvelut

Tilauspalvelun ostoksen voi peruuttaa hyvitystä vastaan 14 päivän kuluessa alkuperäisestä maksupäivästä, vaikka olisit jo alkanut käyttää tilausta. Hyvitystä voidaan pienentää suhteessa palvelun käyttöön. Tämä voi näkyä kahtena tapahtumana tilisi tapahtumahistoriassa: alkuperäistä kokonaissummaa vastaavana hyvityksenä ja erillisenä veloituksena ajalta, jona käytit palvelua.

Jos rekisteröidyt palveluun ja saat alkuun maksuttoman kokeilujakson, 14 päivän peruutusjakso alkaa samalla hetkellä kuin maksuton kokeilu. Kokeilujakso luetaan siis osaksi 14 päivän peruutusjaksoa. Jos esimerkiksi 7 päivän maksuttoman kokeilujakson jälkeen lompakostasi veloitetaan palvelun tilausmaksu, sinulla on maksusuorituksen jälkeen 7 päivää aikaa peruuttaa tilaus.

Kun ostat PlayStation®Plus-jäsenyyden tai muun tilauspalvelun, hyväksyt jatkuvan ja uusiutuvan laskutuksen, joka perustuu sovellettavaan tilausjaksoon (esimerkiksi vuosimaksut). Voit lopettaa maksut milloin tahansa poistamalla [Automaattisen uusimisen] käytöstä (katso lisätietoja tästä). Suoritetuista maksuista ei kuitenkaan myönnetä hyvitystä tilauksen alun 14 päivän peruutusjakson jälkeen. Jos otat [Automaattisen uusimisen] pois käytöstä, tilauksesi pysyy voimassa seuraavaan maksupäivään saakka.

Lompakon lisäykset

Rahan lisäämistä PSN-lompakkoon ei voi peruuttaa. Kun pyydät meitä lisäämään PSN-lompakkoosi rahaa luotto- tai maksukortilta, matkapuhelimesta, PayPalista tai muista hyväksytyistä maksutavoista, suostut siihen, että rahat siirretään välittömästi eikä tapahtumaa voi peruuttaa.

Online-tunnuksen muuttaminen

Aiemman online-tunnuksen palauttaminen on maksutonta, mutta online-tunnuksen muuttamista uuteen ei voi peruuttaa eikä siitä saa hyvitystä, ellei se ole viallinen.

PlayStation™Storen ulkopuolella tehdyt ostokset

Emme myönnä hyvityksiä ostoksille, jotka on tehty PlayStation®Storen ulkopuolella. Tällaisia ostoksia ovat esimerkiksi PlayStation®Plus-palvelun ja joidenkin pelien kuponkikoodit.

Lisätietoja

Suosittelemme, että olet huolellinen lisätessäsi rahoja lompakkoosi tai tehdessäsi ostoksia PlayStation™Storesta. Tilisi tapahtumien seuraamiseen voit käyttää useita eri toimintoja.

Huomioi seuraavat asiat, kun teet tililläsi ja konsolillasi ostoksia PlayStation™Storessa: (1) Ehkäise luvattomia kirjautumisia ja tililläsi tehtäviä ostoksia salasana- ja tunnistekoodityökaluilla. (2) Jos sinulla on lapsia, määritä jokaiselle lapselle erillinen tili ja rajoita heidän ostoksiaan tai estä ostokset kokonaan lapsilukkotoiminnolla.

Klikkaa toimintoa saadaksesi lisätietoja:

Hyvityksen pyytäminen

Voit pyytää hyvitystä täyttämällä yhteydenottolomakkeemme ja valitsemalla avattavasta valikosta vaihtoehdon ”PlayStation Storen hyvitykset ja peruutukset”.  Tarvitset seuraavat tiedot:

  • PSN-online-tunnus
  • sisäänkirjautumistunnus (sähköpostiosoite)
  • syntymäaika
  • hyvitettävän ostoksen nimi.

Käsittelemme hyvityspyyntösi mahdollisimman nopeasti, mutta pyynnön vahvistamisessa voi kestää enintään 72 tuntia. Jos olet aloittanut pelin latauksen järjestelmääsi, pyyntösi hylätään ja sinulle ilmoitetaan asiasta.

Voit pyytää hyvitystä myös käyttämällä tätä lomaketta. Löydät lomakkeessa pyydetyt tiedot oston vahvistussähköpostista.