Horizon Forbidden West

Sony Interactive Entertainment
Saatavana
PS5 PS4
Julkaistu 18/02/2022
  • Offline-pelaaminen käytössä
  • 1 pelaaja
Pelin yleistiedot

Liity Aloyn seuraan hänen lähtiessä uhmaamaan Forbidden Westiä – majesteetillista mutta vaarallista rajaseutua, joka piilottelee salaperäistä uutta uhkaa.

Tutki kaukaisia maita, taistele suurempia ja hämmästyttävämpiä koneita vastaan ja kohtaa uskomattomia uusia heimoja, kun palaat postapokalyptisen Horizonin kaukaisen tulevaisuuden maailmaan.

Maa on kuolemassa. Ilkeät myrskyt ja loppumattomat vitsaukset riepottelevat ihmiskunnan jäänteitä samalla, kun uudet koneet vaanivat heidän rajoillaan. Maanpäällinen elämä syöksyy kohti sukupuuttoa, ja kukaan ei tiedä miksi.

Aloyn täytyy selvittää näiden uhkien takana olevat salaisuudet ja palauttaa tasapaino maailmaan. Hänen on matkallaan kohdattava vanhoja ystäviä, luotava liittoumia sotivien ryhmittymien kanssa ja paljastettava muinaisen menneisyyden perintö – kaikki tuo samalla, kun hän yrittää pysyä askeleen näennäisen voittamatonta vihollista edellä.

Horizon Forbidden West – tärkeimmät ominaisuudet

Eeppistä toimintaa roolipeliseikkailussa.

Uskaltaudu laajan avoimeen maailmaan

Löydä kaukaisia maita, uusia vihollisia, rikkaita kulttuureja ja silmiinpistäviä hahmoja.

Majesteetillinen rajaseutu

Tutki kaukaisessa tulevaisuudessa Amerikan reheviä metsiä, uponneita kaupunkeja ja suuria vuoria.

Kohtaa uusia vaaroja

Käy strategisia taisteluita valtavia koneita ja ratsastavia ihmisiä vastaan löydetyistä osista valmistettuja aseita, varusteita ja ansoja käyttämällä.

Paljasta hämmästyttäviä mysteerejä

Selvitä Maata uhkaavan romahduksen takana oleva salaisuus ja avaa muinaisen menneisyyden piilotettu luku... joka muuttaa Aloyn lopullisesti.

Miksi sinun pitäisi pelata Horizon Forbidden Westiä

”Horizon Forbidden West on Guerrillan Horizon Zero Dawn -scifi-hitin jatko-osa, joka laajentaa alkuperäisen pelin voittavaa reseptiä lähes jokaisella osa-alueella. Tarjolla on häikäisevä avoimen maailman seikkailu, joka yhdistää henkeäsalpaavia grafiikoita, kiehtovan tarinan ja intensiivisen monipuolista taistelua.

Kirjavan näyttelijäkaartin ja upean teknisen taidonnäytteen eloon herättämä Horizon Forbidden West osoittaa pelien kyvyn tarjota erinomaista viihdettä, koskettavaa tarinankerrontaa ja kiehtovan taiteellisen vision.”

– PlayStation.com-sivuston editorien tiimi

Saatavana PlayStation Storesta

Osta Horizon Forbidden West

Versiot

Standard Edition

PS4
  • Horizon Forbidden West™ (PS4™)
  • Digitaalinen päivitys PS5-versioon

Standard Edition

PS4PS5
  • Horizon Forbidden West™ PS5 & PS4

Digital Deluxe Edition

PS4PS5
  • Horizon Forbidden West™ – PS4 & PS5
  • Digitaalinen ääniraita + taidekirja
  • Digitaalinen sarjakuva
  • 2 carjojen Behemoth-eliittiesinettä
  • 2 norien shokkieliittiesinettä
  • Konekaatonappula
  • Resurssipaketti peliin
  • Kuvatilan esineitä

Horizon Forbidden West: Burning Shores

Matkaa kielletyn lännen tuolle puolen, kun Aloyn tarina jatkuu täässä eeppisessä laajennuksessa Aloyn seikkailuihin. Astu Liekkirannikolle, kun olet suorittanut päätehtävän. 

PlayStation 5™ -ominaisuudet

PlayStation 5™ -ominaisuudet

  • Nopeat lataukset: Pikasiirry ympäri karttaa ja pääse takaisin peliin lähes välittömästi PS5-konsolin ultranopean SSD-levyn ja nopeiden latausaikojen avulla.
  • Upeat grafiikat: Koe Horizon Forbidden Westin valtava maailma upeilla 4K- ja HDR-grafiikoilla.* Vuorten huipuista pienten oksien lehtiin, kaikki on toteutettu uskomattomilla yksityiskohdilla ja valtavalla skaalalla. 60 FPS:n kuvataajuuteen pyrkivä suorituskykytila tekee liikkeistä, animaatioista ja peliohjauksesta entistä sulavampia.
  • Haptinen palaute: Pääse lähemmäksi Aloyn jokaista taistelua langattoman DualSense™-ohjaimen haptisella palautteella. Tunne heinän kahina hiipiessäsi kohteeseesi, lähitaisteluiskusi koneita ja haarniskaan pukeutuneita ihmisiä vastaan ja vihollishyökkäysten iskujen suunnat väistöä yrittäessäsi.
  • Mukautuvat liipaisimet: Nauti aivan uudesta immersion tasosta, kun käytät eri esineitä langattoman DualSense-ohjaimen mukautuvilla liipaisimilla. Tunne jousesi jänteen jännittyminen, uuden heittokoukkusi veto sekä raskaiden heimoaseiden ja mekaanisten aseiden liipaisimen vastustus.
  • Tempest 3D -äänitekniikan kanssa yhteensopivat kuulokkeet: Kuule Horizon Forbidden Westin maisemien heräävän ympärilläsi eloon, kiitos PS5-konsolin Tempest 3D -äänitekniikan. Kuule kasvien kahina tuulessa, ylläsi lentävät linnut ja vedessä uivat suuret koneet, kun tutkit villieläimiä ja koneita kuhisevia ympäristöjä.

*4K-resolutioon vaaditaan yhteensopiva 4K-televisio tai -näyttö. 

Horizon Forbidden Westin koneet

Tutustu osaan kielletyn lännen koneista.

Vihjeitä ja vinkkejä Horizon Forbidden West -peliin

Parhaat vinkit, miten otat kaiken irti Horizon Forbidden Westin uskomattomasta maailmasta.

Tutki maailmaa
Tunne vihollisesi
Tapaa paikallisia
Valmistaudu sotaan
Valitse tyylisi

Tutki maailmaa

On helppo jäädä Aloyn tarinaan koukkuun ja huomata vain ryntäävänsä seuraavaa tehtävämerkkiä kohti. Hengähdä avaintapahtumien välillä ja tutki ympäröivää maailmaa. Anna uteliaisuutesi johdattaa sinua, vaikka se tarkoittaisi kiipeämistä vuorelle tai sukeltamista uponneeseen hylkyyn.

Jos etsit parempaa tarkkailupaikkaa, pidä korvasi auki vaeltavien Pitkäkaulojen jylinän varalta ja kiipeä näitä mahtavia koneita, niin pystyt valjastamaan niiden voimakkaat tutka-anturit ja paljastamaan lisää tietoa ympäröivästä alueesta.

Et löydä pelkästään mahtavia uusia kohteita, mielenkiintoisia sivutarinoita ja uusia hahmoja vaan myös metsästysmaita, joilla voit viilata taitojasi, ja paikallisia huhujen kertojia, joilta löytyy salaisuuksia ja viisauksia jaettavaksi.

Tunne vihollisesi

Aloyn kantama kätevä laite ei ole pelkästään kaunis koriste. Korosta fokusta pikanapauttamalla käyttökelpoisia resursseja ja tutkittavia mielenkiinnonkohteita. Opit sen avulla myös ymmärtämään monia vastustajia, jotka seisovat sinun ja tavoitteidesi välissä. 

Skannaa huolella kielletyn lännen koneita ja vihollisia, sillä paljastat siten valtavan määrät tietoa.

Voit jopa merkitä tärkeät osat helpottaaksesi tähtäämistä taistelun aikana, ja se auttaa sinua parantamaan varusteitasi tai täyttämään kauppiaan tilauksia. Horizon Forbidden Westin taistelussa voi hyödyntää yhtälailla strategiaa kuin taitoa. Vihollisten liikkeiden ennakoiminen ja niiden heikkouksien, aseiden ja kykyjen hyödyntäminen niitä vastaan voi nopeasti kääntää taistelun sinulle edulliseksi.

Tapaa paikallisia

Kyse ei ole siitä, mitä tiedät, vaan kenet tunnet. Kielletty länsi on täynnä potentiaalisia liittolaisia, jotka ovat valmiita auttamaan sinua, jos sinä autat heitä. Keskustele paikallisten kanssa vierailemissasi kylissä ja kaupungeissa ja selvitä, mitä heillä on tarjottavanaan; auta tarpeessa olevia tai heitä läppää saadaksesi lisää tietoa lähialueista.

Voit myös kokeilla onneasi suositussa Konekaato-lautapelissä tai hioa taitojasi taistelukuopissa ympäri maailmaa.

Valmistaudu sotaan

Tärkeintä on valmistautuminen. Etsi asutuskeskuksista kokkeja. He auttavat sinua valmistamalla herkullisia aterioita, jotka tehostavat arvojasi ja antavat etua suuria koneita vastaan. 

Läpi kielletyn lännen löytyy kymmeniä aseita hankittavaksi, mukaan lukien keihäitä, jousia, linkoja, silppurihanskoja, piikinheittimiä ynnä muita. Jokaiselle niistä löytyy harvinaisia ja legendaarisia variantteja kerättäväksi ja monia eri ammustyyppejä valmistettavaksi. Niiden kerääminen, muokkaaminen ja hallitseminen ei tee sinusta ainoastaan vahvempaa, vaan ne voivat myös avata pääsyn uusille alueille.

Hyökkäys on kuitenkin vain puolet taistelusta: menestyäksesi sinulta on löydyttävä tehokas puolustus. Metsästä erilaisia haarniskasettejä ympäri maailmaa ja väritä sekä muokkaa niitä varmistaaksesi olevasi valmiina tappamaan tuli vastaan mitä tahansa.

 

Valitse tyylisi

Voit Forbidden Westissä edistyessäsi avata uusia kykyjä Aloyn taitopuusta. Aloy voi erikoistua kuudella eri alalla, ja sinun kannattaa keskittyä parhaiten pelityyliisi sopivaan. 

Sijoita soturitaitoihin avataksesi lisää vaihtoehtoja kasvokkain käytäviin taisteluihin, metsästäjätaitoihin parantaaksesi taidokkuuttasi aseiden ja ansojen kanssa ja soluttautumistaitoihin vahvistaaksesi hiiviskely- ja yllätyshyökkäyskykyjäsi. 

Tuoreimmat uutiset Horizon Forbidden West -pelistä

Ajantasaisimpia tietoja Horizon Forbidden West -pelistä saat PlayStation Blogista.*

Horizon Forbidden West – cosplay-oppaat

Tutustu näihin yksityiskohtaisiin cosplay-oppaisiin, niin kykenet ilmentämään Aloyta autenttisimmalla mahdollisella tavalla. Lataa nyt.

Horizon Forbidden West – askarteluohjeet

Luo omat askartelumallit Kynsikiitäjä- ja Aurinkosiipi-koneista näillä ilmaisilla sapluunoilla.

Horizon Forbidden West – virallinen soundtrack

Guerillan Horizon-pelisarjan soundtrack on mietteliäs sekoitus kurkkuäänteitä, melankolisia jousisoittimia ja korkealle kohoavaa laulua ja – paljolti kuten pelit itsekin – yhdistelee erilaisia teemoja ja ideoita rakentaakseen uniikin äänimaiseman. 

Täysi soundtrack on nyt saatavilla valitsemiltasi suoratoistoalustoilta. 

Horizon Forbidden West – videot ja kuvakaappaukset

Videot
Kuvakaappaukset

Horizon Forbidden West – taustakuvat

Lataa taustakuvia tietokoneelle ja mobiililaitteelle.

Horizon Forbidden Westin UKK

Horizon Forbidden Westin UKK

Aloy kohtaa monia uusia tappavia koneita kielletyssä lännessä, mukaan lukien panssaroidun Vieriäisen, uljaan Aurinkosiiven ja happoa syöksevän Toraluikeron. Tutustu kielletyn lännen koneisiin lähemmin.

Kielletty länsi on mukaansa tempaava avoin maailma täynnä seikkailuja, kulttuureja ja tilaisuuksia. Se on kuitenkin myös valtava ja tappava paikka täynnä muinaisia raunioita, ihmetystä herättäviä koneita ja piileskeleviä uhkia.

Guerrillan Living World -tiimi on työstänyt pelin osa-alueita, jotka saavat maailman tuntumaan autenttiselta ja elävältä: heimoja, asutuksia ja niiden asukkeja.

Kyllä. Peli jatkaa Horizon Zero Dawnin pohjalta, mutta Aloy saa myös joukon uusia liikkumistapoja, kuten loikkamekaniikan, kyvyn kiivetä vapaasti ja sukeltamisen. Ne avaavat uusia tapoja tutkimiselle.

Aseet ja asut ovat entistäkin voimakkaampia, ja uudet työkalut, kuten hakaheitin ja kilpisiipi, tekevät hänestä ketterämmän sekä tutkimista että vääjäämättömiä taisteluita varten, joihin hän törmää lännessä.

Tutustu Horizon-universumiin

Tutustu Horizon-sarjan kaikkiin peleihin ja lue lisää Aloyn tarinasta virallisessa Horizon-pelisarjakeskuksessa.

Lisää mahtavia PS5-pelejä

Upeita pelejä, jotka ovat saatavilla nyt tai tulossa pian PS5:lle.