PlayStation Plus -pelivalikoiman parhaat paikallismoninpelit

Yhdessä samalla sohvalla pelaaminen on moninpelien historian sydän. Olemme laatineet tämän luettelon, jotta sinun ei tarvitse uppoutua etsimään pelattavaa, kun sinulla on seuraa. Muista vain varata itsellesi lempiohjaimesi.    

Scott Pilgrim vs. The World

Mikään ei sovellu paikalliseen yhteistyöpelaamiseen kuin sivulle vierivä mätkintäpeli. Ja Scott Pilgrim vs. The World: The Game -pelissä ovat kaikki ne elementit, jotka tekevät vihollisaaltojen nujertamisesta yhdessä niin nautittavaa.

Kulttiklassikkoelokuvan juonta mukaillen kohtaat kunkin Romana Flowersin eksistä loppuvihollisina. Soundtrack on sopivan yliampuvan kasarityylinen ja visuaalinen ilme kunnioittaa tarinan sarjakuvajuuria. 

Pelaajat: 1-4

Tyylilaji: sivulle vierivä mätkintä

Alienation

Kauan ennen kuin hulppea Returnal rojahti PS5-konsolille, Suomessa sijaitseva pelitalo Housemarque käytti kahden sauvan räiskintäpelikokemustaan tuottamaan pelin Alienation.

Käynnistäkää mekapuvut muutaman kaverisi kanssa ja harkitkaa vaikka aurinkolasien pitämistä pelatessanne tätä neonväristä luotihelvettiä, kun se räjähtää toimintaan, joka ajoittain muistuttaa enemmän taideinstallaatiota kuin videopeliä. 

Pelaajat: 1-4

Tyylilaji: pelihalli/räiskintä

AVICII Invector

Jos sinä ja ystäväsi etsitte huikeaa rytmitoimintaelämystä, joka ei vaadi ylimääräisiä lisälaitteita, tämä on teitä varten.

Tervetuloa AVICII Invectorin lavalle. Tämä edesmenneen DJ-supertähden kanssa yhteistyössä luotu äänimatka halki 25 dance-biisin saa sinut ja kamusi kurkottelemaan kohti laservaloja.

Pelaajat: 1-4

Tyylilaji: rytmitoiminta

Worms W.M.D.

Muinoin vuonna 1995 ihmismäisten kastelierojen (eli kastematojen) vuoropohjainen sodankäynti vangitsi sukupolven mielikuvituksen – ja aiheutti monet riidat ystävien välille.

Nykyään madot ovat laajentaneet epätavallisten aseiden arsenaaliaan, mutta silkka ilo siitä, kun sihtaa vihollista ja iskee hänellä kunnarin yli kartan reunan, ei ole muuttunut vähääkään. 

Pelaajat: 1-6

Tyylilaji: strategia/bilepeli

Overcooked! 2

Ota kaksi kupillista ylhäältä kuvattua kahden sauvan toimintaa, sekoita sekaan kunnon annos simppeleitä keittiötehtäviä ja mausta se ryöpyllä tilauksia ja muotoaan muuttavia kenttiä.

Lopputulos on herkullinen sekoitus pulmanratkomista lennossa ja viime hetken kokemuksia, kun aika on miltei loppu ja pitäisi saada lähtemään vielä yksi annos.

Hengähdä, määrää helppoja työtehtäviä, kuten pilkkominen ja jauhelihapihvien kääntämien, ja istahda sitten katsomaan, kun kaikki menee jälleen kerran kamalalla tavalla pieleen. Selvä, pääkokki! 

Pelaajat: 1-4

Tyylilaji: toiminta/bilepeli

Darksiders Genesis

Nouskaa satulaan Sotana ja Tautina, kahtena Ilmestyskirjan ratsastajista, (Kuolema ja Nälänhätä halusivat kovasti mukaan, mutta heillä oli muuta puuhaa) ilahduttavaan luolaston koluamiseen.

Hakatkaa tienne läpi enkelien ja demonien laumojen, säätäkää hahmojenne taitoja täydentämään pelityyliänne ja jakakaa oikeamielistä tuomiota rankoissa pomotaisteluissa.  

Pelaajat: 1-2

Tyylilaji: toiminta/roolipeli

Death Squared

Jos sinusta pulmanratkaisussa kaksi päätä on parempi kuin yksi, et ole selvästikään koskaan pelannut Death Squared -peliä.

Timityö ja kommunikointi ovat oleellisessa osassa, kun navigoitte läpi kunkin ansojen täyttämän kentän robottiavatareillanne. Yksikin väärä liike voi merkitä eroa onnistumisen ja robottiystäviesi kappaleiksi posahtamisen välillä. Lähde 80 tarinakenttään kaksinpelattavassa yhteistyöpelissä tai 40 kenttään nelinpelattavassa biletilassa.

Pelaajat: 1, 2 tai 4

Tyylilaji: pulmapeli

Fury Unleashed

Vanhan koulukunnan kaksiulotteinen juokse-ja-ammu-toiminta yhdistyy nopeatempoisten roguelike-pelien satunnaiseen toistuvuuteen. Yhdistelmä toimii niin hyvin, että saatat ihmetellä, miten törmäät siihen vasta nyt.

Lataa ja varmista aseesi herkän liipaisinsormen omaavan kaverisi kanssa, niin teillä on takuuvarmasti hauskaa tällä indiepelien helmellä, joka tuo runsaasti tuoreita ideoita hyväksi havaittuun kaavaan.

Pelaajat: 1-2

Tyylilaji: sivulle vierivä mätkintä

For The King

Kokoa ryhmä ja lähde pöytäpelien inspiroimaan rogue-lite-peliin, jossa on vaiheittain luotavat kartat, tehtäviä ja tapahtumia. Tämän ansiosta yksikään seikkailu ei ole edellisen kaltainen.

Vuoropohjainen taistelu voi olla brutaalia, joten älä odota menestystä joka kerta, kun lähdet uuteen seikkailuun Fahrulin valtakunnassa. 

Pelaajat: 1-3

Tyylilaji: strategia/roolipeli

Tricky Towers

Korkeimman rakennelman rakentamisesta kilpaileminen on ihmiskunnan ikiaikainen pyrkimys. Fysiikkapohjainen Tricky Towers onnistuu vangitsemaan tämän kilpailullisen käytöksen olemuksen ja heittää sinut kohtaamaan kolme ystävää, kun pinoatte horjuvia palikoita nähdäksenne, kuka pääsee huipulle.

Viskaa mukaan loitsuja häiritsemään vastustajia Race-, Survival- ja Puzzle-tiloissa, niin saat tuntikausiksi hupia.

Pelaajat: 1-4

Tyylilaji: bilepeli

Moving Out

Vastusta kiusausta vitsailla tämän olevan todellinen sohvalla pelattava yhteistyöpeli ja lähde ilolla huonekalujen kaoottiseen muuttohässäkkään ystävien kanssa.

Jatkuvasti naurettavammiksi käyvät kentät saattavat aluksi hidastaa etenemistäsi, mutta ylität esteet vilauksessa raa'alla voimalla ja fysiikan avustuksella. Tukipiste! 

Pelaajat: 1-4

Tyylilaji: toiminta/bilepeli

Soulcalibur VI

Anna kipinöiden lentää ja miekkojen kalahduksen kaikua klassisen taistelupelisarjan viimeisimmässä osassa, joka tunnetaan sen panostuksesta aseisiin.

Pidä suojauksesi ylhäällä: ajoita hyökkäyksesi hyödyntämään aukkoja vihollisen suojauksissa viedäksesi voiton. Kunhan opit hyödyntämään tätä, pystyt pitämään puolesi jopa ilman monimutkaisia näppäinkomentoja.

Pelaajat: 1-2

Tyylilaji: taistelu

Injustice 2

Siihen, kun katselee DC-legendojen ja roistojen hakkaavan toisistaan ilmat pihalle, ei kyllästy koskaan. Ja äärimmäisen sarjakuvamähinän uudelleen luominen ystävien seurassa on vielä parempaa.

DC-universumin monivaiheiseen historiaan nojautuvassa pelissä opetellaan hallitsemaan tunnettuja liikkeitä suuruuksilta, kuten esimerkiksi Batman, Superman ja Flash, ja käytetään voittosaaliita avaamaan uusia ulkoasuja lempitaistelijoillesi.

Pelaajat: 1-2

Tyylilaji: taistelu

Spiritfarer: Farewell Edition

Ihan niin, indiehittipeliä Spiritfarer voi pelata myös ystävän kanssa, kun toinen pelaaja ohjaa Daffodilia, Stellan kissaa.   

Kuljeta kadonneita sieluja lautalla yli Styks-virran, kun tutustut elämän ja kuoleman teemoihin. Katkeransuloisista hetkistä tekee vieläkin parempia se, että ne voi jakaa jonkun toisen kanssa.

Pelaajat: 1-2

Tyylilaji: simulaatio/strategia

Children of Morta

Bergsonit ovat kuin kuka tahansa tavallinen perhe: heillä on omat omituisuutensa sekä riitansa, ja he ovat muinaisen vuoren vannoutuneita suojelijoita alati kasvavaa Turmeluksen uhkaa vastaan.

Tämä perheyksikkö erottaa Children of Mortan muista samankaltaisista pikseligrafiikalla toteutetuista rogue-lite-indiepeleistä. Jokaisella perheenjäsenellä on omat taitonsa, jotka vaikuttavat heidän lähestymistapaansa luolastojen koluamiseen – lisää hahmoja esitellään, kun etenet tarinassa.  

Pelaajat: 1-4

Tyylilaji: toiminta/roguelike

ConnecTank

Jukranpujut, tässä vasta kätketty timantti. Kokoa neljän pelaajan ryhmä ja heittäydy tankkitaisteluun vaiheittain luotavalla kartalla.

Niksi on siinä, että sinun täytyy pitää ammusten tuotanto käynnissä tankkisi sisällä taistelun tuoksinnassa. Tämä hurjatempoinen yhdistelmä pulma- ja strategiapeliä on pahuksen hauska.  

Pelaajat: 1-4

Tyylilaji: toiminta/pulmapeli

Dragon Ball FighterZ

Ikonisesta manga- ja animesarjasta luotu aggressiivinen Dragon Ball FighterZ asettaa legendaariset kohtaamiset ja vannoutuneet vihamiehet etualalle tässä erittäin tyylitellyssä kahden pelaajan nyrkkitappelupelissä.

Onneksi sinun ei tarvitse olla mikään kombojen kunkku nauttiaksesi uskomattomista animegrafiikoista ja tämän hulppean tappelupelin tarjoamasta spektaakkelista.

Pelaajat: 1-2

Tyylilaji: taistelu

Tetris Effect: Connected

Merkittävä uusioversio kaikkien aikojen klassikosta. Palikoita pinoava ydinpeli on pitkälti ennallaan, (olihan se sentään täydellinen), mutta se, kuinka grafiikat ja äänisuunnittelu vastaavat liikkeisiisi, saa sinut todennäköisesti vaipumaan zen-tilaan.

Moninpelitiloissa on kolme versiota 1-vastaan-1-pistehyökkäyspelistä sekä yhteistyöpeli, jossa enimmillään kolme pelaajaa yhdistävät Tetris-matriisinsa taistellakseen tekoälyn ohjaamia pomoja vastaan. 

Pelaajat: 1-3

Tyylilaji: pulmapeli/bilepeli

Nidhogg II

Se, kun yllättäen löytääkin rytminsä ja taistelee tiensä voittoon varmalta tappiolta vaikuttaneesta tilanteesta, tekee Nidhogg II:sta kerta kaikkisen innostavan. Muista sitten ilkkua myös.

Tässä kiivastempoisessa kaksiulotteisessa kaksintaistelussa ei ole mitään piilopaikkaa. Iske ja torju tarpeeksi useasti kukistaaksesi vastustajasi ja päästäksesi kunkin kentän loppuun yhdistelmällä taitoa, taktiikkaa ja moukantuuria. Aiheuttaa takuuvarmasti huutamista.

Pelaajat: 2

Tyylilaji: toiminta/taistelu

Kingdom: Two Crowns

Levoton kruunun painama on pää... joten mikset pyytäisi ystävää jakamaan taakkaa? Hallitkaa yhdessä Kingdom: Two Crowns -pelin kaunista pikseligrafiikkavaltakuntaa, kun innoitatte alamaisianne rakentamaan, taistelemaan ja kukoistamaan opastuksellanne.

Selvitettävinä on monenmoisia mysteerejä, uusia maita valloitettavina sekä poikkeuksellisen hyvä soundtrack, joka kelpaisi monarkillekin!   

Pelaajat: 1-2

Tyylilaji: strategia/simulaatio

Oletko valmis löytämään seuraavan seikkailusi?

Pelivalikoimasta löydät satamäärin lisää upeita pelejä jokaisesta tyylilajista ladattaviksi ja pelattaviksi, jos olet PlayStation Plus Extra -tilaaja. Tai tutustu PS Plus Premium -jäsenyyteen, jonka myötä saat Klassikkovalikoiman, pelien kokeiluversiot ynnä muuta.