Oppaasi PlayStation Tournaments -turnauksiin ja e-urheiluun

Unelmoit sitten taistelusta maailmantilaston kärkisijoista, tahdot ottaa ensiaskeleesi kilpailuareenalla tai haluat katsella turvallisen matkan päästä, PlayStation Tournaments on oikea valinta.

Mitä ovat PlayStation Tournaments -turnaukset?

PlayStation Tournaments tuo kilpapelaamisen PS4- ja PS5-konsoleille sarjana järjestettyjä kilpailuja, joihin voit liittyä suoraan omalta konsoliltasi. Se on kutsu kaiken tasoisille pelaajille tulla kilpailemaan verkossa valikoimassa suosittuja pelejä ja saada mahdollisuus voittaa digitaalisia ja tosimaailman palkintoja säännöllisesti järjestetyistä tapahtumista. 

Kokeneille pelaajille ne ovat ovi e-urheilun maailmaan ja tilaisuuteen koetella taitojaan parhaita PlayStation-pelaajia vastaan sekä kilpailla huippupalkinnoista. Uudemmille pelaajille ne ovat loistava tapa saada pelikokemusta helposti lähestyttävässä verkkoyhteisössä, edistyä arvoasteikossa ja kenties jopa voittaa muutamia palkintoja matkan varrella osoittamaan, kuinka paljon he ovat jo saavuttaneet.

Kuka voi osallistua?

Jos olet oikeutettu* pelaamaan, tahdomme sinut mukaan! Mikä taitotasosi onkaan, PlayStation Tournaments -turnaukset ovat hauska, ystävällinen ja osallistava tapa kehittää kilpapelitaitojasi muita saman kykytason pelaajia vastaan. 
 
Tietenkin, mitä paremmin pelaat, sitä suuremmat mahdollisuudet sinulla on voittaa huippupalkintoja, mutta monista turnauksista saa palkintoja jo pelkästä osallistumisesta. 
 
Liittyäksesi turnaukseen sinun täytyy omistaa peli, jota aiot pelata, ja lisäksi moniin peleihin vaaditaan PlayStation Plus -jäsenyys. Kun olet valmis ilmoittautumaan turnaukseen, voit tehdä niin omalta PS4- tai PS5-konsoliltasi, tai siirtyä osoitteeseen compete.playstation.com , mistä löydät tarkempaa tietoa kaikista kilpaluista1.

*Aktiivinen PS Plus -jäsenyys vaaditaan. Ikäraja 16 vuotta. Vain mukana olevien maiden asukkaille. Ei voimassa maissa, joissa kielletty lain nojalla. Ehtoja sovelletaan.

PlayStation Tournaments -pelit

Kilpapelien valikoima laajenee kaiken aikaa, kun uusia pelejä lisätään. PS5:lle on pian tulossa esimerkiksi FIFA 23, NBA 2K23 ja Guilty Gear Strive. Tykkäät sitten tappelupeleistä, urheilusta tai räiskinnästä, löydät itsellesi sopivan areenan. Katso alla olevasta luettelosta, mitä pelejä on saatavilla kilpapelaamiseen PS4- ja PS5-konsoleille, ja pysy ajan tasalla uusimmista lisäyksistä käymällä Competition Centerissä.

Urheilu

Valitse haluamasi joukkue ja astu areenalle kilpailemaan urheilumaineesta.

taistelu

Pullistele lihaksiasi ja naksauta rystysiäsi, ja lähde sitten kunnon myllytykseen suosituimpiin lukeutuvissa tappelupeleissä.

Räiskintäpelit

Vedä vermeet niskaan ja matkaa taistelukentälle tähtäämään mestaruuteen.

Kuinka PlayStation Tournaments -turnauksiin osallistutaan PS5-konsolilla

Nyt voit liittyä tiettyjen pelien kilpaturnauksiin suoraan PS5-konsolillasi. Tässä ohjeet:

Pelit, joissa on käynnissä oleva tai tuleva turnaus, näytetään turnauskorttina PS5:n ohjauskeskuksessa, kyseisen pelin pelikeskuksessa sekä pelin sisällä, kun painat PS-näppäintä.

Turnauskortin valitseminen näyttää kaikki kyseisen turnauksen tiedot, mukaan lukien aloituspäivämäärä ja kellonaika, kesto, säännöt sekä saatavilla oleva palkkio tai palkinto.

Kun olet valinnut sopivaan aikaan alkavan turnauksen, johon haluat osallistua, paina Rekisteröidy-painiketta, niin pääset mukaan kilpailijana.

Kun sinun on aika pelata ensimmäinen ottelusi, saat siitä tiedotuksen PS5-konsolillesi, sekä PlayStation App -sovellukseen, jos olet asentanut sen laitteellesi.

Jos voitat, etenet seuraavalle kierrokselle! Tarkista, milloin seuraava ottelusi alkaa ja odota ilmoitusta, kun H-hetki lähestyy.

Kuinka turnauksiin osallistutaan PS4-konsolilla

PlayStation Tournaments -turnausten lippulaiva, avoin sarja, on jatkuva verkko-otteluiden ohjelma. Otteluihin osallistuminen on ilmaista ja voit ilmoittautua niihin omalta PS4-konsoliltasi tai kilpailukeskuksestamme.

Joka kuukausi voit ilmoittautua mihin tahansa avoimista karsintaeristä valitsemassasi pelissä. Jos selviät kahdeksan parhaan joukkoon, saat osallistua kuukausittaiseen finaaliin, josta on mahdollista voittaa rahaa, virtuaalivaluuttaa, eksklusiivisia PS4-teemoja sekä PSN-avatareja. Palkintoja voi voittaa jopa pelkästä osallistumisesta, huolimatta siitä, kuinka sijoittuu.

PlayStation Competition Center

Compete.playstation.com on yhden pysähdyksen paikkamme kaikkeen e-urheiluun liittyvälle PlayStationilla – sieltä löytyvät aikataulut, palkintotiedot, täydet säännöt sekä paljon muuta sisältöä, kuten livelähetyksiä käynnissä olevista otteluista ja videoituja tapahtumia, joista voit mittailla vastustajiasi.

Voit lisäksi osallistua mihin tahansa avoimen sarjan turnaukseen suoraan keskuksesta.

Liity PS4:llä

Käy katsomassa Tapahtumat-välilehteä PS4-konsolisi aloitusnäytöltä, niin löydät luettelon tulevista tapahtumista, joihin voit liittyä suoraan konsoliltasi. 

Saat muistutuksen siitä, kun ottelusi on määrä alkaa – sinun tarvitsee vain olla online-tilassa ja valmiina pelaamaan sinulle varattuna ajankohtana.

Evo PlayStation Tournaments

PlayStation on saanut kumppanikseen maailman suurimman ja hurjimman tappelupeliturnauksen, Evolution-mestaruussarjan, tarjotakseen kaikille hyväksyttäville taistelijoiksi halajaville tien maailmankuuluun kilpailuun kotikonsoleillaan PlayStation Tournaments -turnausten kautta.

Evo-mestaruussarjassa pelaajat ottavat toisistaan mittaa peleissä, kuten Mortal Kombat 11, Street Fighter V, Tekken 7, Guilty Gear Strive ja Skull Girls 2nd Encore.

Vuotuiseen maailmanlaajuiseen kilpailuun osallistuminen on ilmaista ja avointa kaikille sotureille, jotka haluavat koetella taitojaan parhaista parhaimpia vastaan ja viedä kotiin mahtavan palkintopotin. Täältä löytyy toimintaa noviiseillekin, sillä päätapahtumaa edeltävät lämmittelyottelut ja sivuturnaukset.

Saa palkintoja pelaamalla

Osallistuminen on tietenkin tärkeintä... mutta saatavilla on upeita palkintojakin.

Rahapalkinnot

Pääpalkinnot ovat usein tosimaailman rahaa tai PlayStation Storen saldoa, jolla voit ostaa uusia pelejä.

Konsolin lisävarusteet

Erikoiskilpailut, kuten PlayStation Win-a-Thon, antavat voittajille palkinnoksi laitteita, kuten langattomia DualSense ohjaimia, langattomia PULSE 3D -kuulokkeita ym.

Virtuaaliraha

Avaa vielä lisää tarjottavaa lempipeliisi hankkimalla virtuaalivaluuttapalkintoja, joilla pystyy ostamaan kausipasseja, skinejä, aseita tai mitä tahansa muuta, mitä pelisi tukee.

Osallistumispalkinnot

Voit tai hävisit, monista kilpailuista saa PSN-avatareja palkinnoksi osallistumisesta, niin voit osoittaa koko online-maailmalle olevasi todellinen kilpailija.

Opi ja pelaa PlayStation-yhteisön kanssa

Olet sitten täysi aloittelija tai platinatrophy-tasoinen veteraani, aina on varaa parantaa pelitaitojaan. PlayStation Tournaments -yhteisö Discordissa, Twitchissä ja YouTubessa on loistava paikka vaihdella taitoja ja taktiikoita, ja voit opiskella kilpailijoiden otteluiden taltiointeja, jotta näkisit, kuinka voittajat sen tekevät.

Pelaa verkossa ystäviä ja vastustajia vastaan

Oikeaa ihmisvastustajaa vastaan pelaaminen on paras tapa hioa taitojaan ja saada refleksit herkiksi. 

Monissa peleissä sinulle annetaan vastukseksi yhtä kokenut pelaaja (kuten PlayStation Tournaments -turnauksissa ja avoimen sarjan tapahtumissa), joten pelaat aina omalla tasollasi.

Katso suoratoistolähetyksiä

Lähetämme monia suoria tapahtumia PlayStationin Twitch- ja YouTube-kanavilla, mukaan lukien kaikki Evo-mestaruussarjan kierrokset ja avoimen sarjan finaalit, joten voit katsella toimintaa sen tapahtuessa.

Liity seuraamme Discordissa

PlayStation Tournamentsin Discord-kanava on oiva paikka saada tietoa kilpailuilmoituksista, oppia PlayStation-yhteisöltä ja jakaa omia vinkkejäsi ja taktiikoitasi tai sopia verkko-otteluita muiden pelaajien kanssa.

Se on ystävällinen ja moderoitu yhteisö, johon liittyminen on ilmaista PC- ja Mac-tietokoneilla, mobiililaitteilla tai suoraan PlayStation-konsolilla.

Tutustu menneisiin tapahtumiin

Suoratoistojen lisäksi arkistoimme kaikki tapahtumamme YouTubeen, joten voit katsella menneitä otteluita, opiskella kilpailijoiden taktiikoita ja omaksua niitä omaan pelityyliisi. Menesty tapahtumassa, niin saatat saada ottelusi esiteltäväksi myös virallisella PlayStation-kanavalla!

Kilpaile verkossa PlayStation Plussalla

PlayStation Plus on pääsylippusi verkkopelaamiseen* PS4- ja PS5-konsolilla, sillä se antaa pääsyn kaikkien lempipeliesi moninpelitiloihin.

Kolmella tilausvaihtoehdolla, jotka sisältävät satamäärin PS4- ja PS5-pelejä sekä PlayStationin klassikkopelejä ja lisäksi vain jäsenille suotavia alennuksia ja etuja, löytyy varmasti jokaiselle sopiva jäsenyystilaus.

*Ilmaiseksi pelattavat pelit, kuten Fortnite ja Apex Legends eivät edellytä PlayStation Plus -tilausta.
PS Plus -palvelun ehdot ovat voimassa: play.st/psplus-usageterms

Valmiina kilpailemaan?

Kuka tahansa saa osallistua PlayStation Tournaments -tapahtumiin1 – tarvitsee vain PlayStation Plus -tilauksen, oman pelin (ja olla tietysti tarpeeksi vanha pelaamaan ikärajallista peliä) ja olla paikalla kilpailemassa, kun oman ottelun on määrä alkaa.

1PlayStation Tournaments -turnaukseen osallistujien on oltava vähintään 16-vuotiaita (paikallisia ikärajoituksia on voimassa) ja asuttava maassa tai alueella, jossa turnaukset ovat saatavilla. Yhteensopiva PlayStation-konsoli, yhteensopiva ohjain, turnauspeli, tili PlayStation Network -verkon käyttämistä varten ja PlayStation Plus -jäsenyys vaaditaan (PS Plus -ehdot ovat voimassa: play.st/psplus-usageterms). PlayStation Tournaments -turnausten saatavuus vaihtelee pelin ja maan/alueen mukaan.