PS4:n ja PS5:n parhaat modernit uusintaversiot

Löydä uudelleen ylistetyimpiä pelejä konsolipelaamisen menneiltä neljältä sukupolvelta, täysin uusiksi rakennettuina nykyaikaiselle laitteistolle.

Selviytymiskauhu

Männävuosien suurimmat selkäpiin kutkuttajat tekevät kauhistuttavan loikan nykyaikaan. Ne saivat sinut pelkäämään silloin, onko sinulla rohkeutta kohdata ne nyt?

Resident Evil 4

Resident Evil 4, legendaarinen toimintakauhupeli vuodelta 2005, on nykyaikaistettu täysin tässä perinpohjaisessa uusintaversiossa.

Kuusi vuotta Resident Evil 2:n tapahtumien jälkeen Raccoon Citystä selvinnyt Leon Kennedy on lähetetty syrjäiseen eurooppalaiseen kylään tutkimaan Yhdysvaltojen presidentin tyttären katoamista. Hän löytää sieltä jotain, millaista ei ole koskaan ennen nähnyt.

Klassisen version jokaista osa-aluetta on päivitetty nykyiselle sukupolvelle aina modernisoiduista grafiikoista ja ohjaustavoista uudistettuun tarinaan, joka saattaa yllättää jopa alkuperäisen pelin kovimmat fanit.

Dead Space

Vuoden 2007 suuri selviytymiskauhuhitti on tuotu nykyaikaiselle laitteistolle, mikä tarjoaa henkeäsalpaavan graafisen ulkoasun, jännittävän ja tunnelmallisen äänielämyksen ja lukuisia pelattavuusparannuksia, mutta pysyy silti uskollisena alkuperäisen pelin visiolle.

Isaac Clarke on kokenut avaruusinsinööri tehtävällä korjata suuri kaivosalus USG Ishimura. Päästyään alukselle hän kuitenkin huomaa, että jokin on pahasti pielessä: aluksen miehistö on tapettu, ja Isaacin kumppani Nicole on kadonnut sen syövereihin.

Alan Wake Remastered

Alan Wake on palkittu elokuvamainen toimintatrilleri Control-pelin luoneelta Remedy Entertainmentilta. Siinä tuskastunut kirjailija Alan Wake lähtee epätoivoisena etsimään kadonnutta vaimoaan, Alicea.

Tutki Bright Fallsin näennäisen tavallista kaupunkia nauttien huikeista uusista grafiikoista ja parannellusta pelattavuudesta. Etsi johtolankoja kadonneesta vaimostasi, kun paljastat surrealistisia salaisuuksia, jotka piilevät tämän USA:n luoteisosassa sijaitsevan yhteisön pinnan alla.

Resident Evil 2

Zombeihin törmättiin Raccoon Cityn kaduilla ensimmäistä kertaa PlayStationilla vuonna 1998. Paluu on huikean grafiikan ja uudistettujen äänien ansiosta vieläkin hyytävämpi.

Mutta Resident Evil 2:ssa on muutakin nykyaikaista kuin veret seisauttava ulkonäkö – uusi olan yli katsova kamera, parannettu ohjaus ja uudistetut ympäristöt tuovat legendaarisen selviytymiskauhukokemuksen tähän päivään.

Kestävät merkkiteokset

Koe uudelleen osa menneiden sukupolvien tunnetuimmista ja vaikutuksellisimmista peleistä, jotka on täysin uusittu modernilla grafiikkateknologialla.

The Last of Us Part I

Nauti tunteikkaasta tarinankerronnasta ja unohtumattomista hahmoista tässä yli 200 Game of the Year -palkintoa voittaneessa pelissä The Last of Us, joka on kokonaan uusittu PlayStation 5 -konsolille.

Sivistyksen raunioissa, missä jäljellä on vain tartunnan saaneita ja eloonjääneiden rippeitä, Joel, tarinan väsynyt sankari, palkataan salakuljettamaan 14-vuotias Ellie ulos armeijan karanteenivyöhykkeeltä. Se, mikä alkoi pikkukeikkana, muuntuu pian rankaksi reissuksi halki maan.

Diablo II: Resurrected

Diablo II: Resurrected koostuu Blizzard Entertainmentin toimintaroolipeligenreä määritelleen pelisarjan kahdesta tunnetusta ja remasteroidusta osasta – Diablo II ja sen Lord of Destruction -laajennusosa. 

Nyt veteraanipelaajat sekä he, joilta alkuperäisen pelin julkaisu jäi välistä 20 vuotta sitten, pääsevät kokemaan Diablo II:n ajattoman pelattavuuden moderneilla grafiikoilla ja äänillä, jotka hyödyntävät PS4- ja PS5-konsolien ominaisuuksia.

Demon's Souls

Demon's Souls, From Softwaren mullistava toimintaroolipeli, joka aloitti pitkään jatkuneen raakojen taisteluvetoisten seikkailupelien trendin, loikkaa nyt PlayStation 5 -konsolille.

Alkuperäiselle uskollinen ja visuaalisesti huikea uusintaversio vuoden 2007 mullistavasta julkaisusta palauttaa pelaajat Boletarian tuttuihin maisemiin ja niiden tuolle puolen kohtaamaan lohikäärmeitä, demoneja ja epäinhimillisiä laumoja, kun he pyrkivät murtamaan maata piinaavan kuolettavan kirouksen. 

Shadow of the Colossus

Team ICOn (The Last Guardian) klassikkopelin uusintaversiossa vuodelta 2018 on tallessa kaikki se, mikä pelissä viehätti jo PlayStation 2:lla – mutta täysin uudet grafiikat.

Tuloksena on uskomattoman kaunis toimintaseikkailu, joka parantaa alkuperäistä tarinaa uusilla HD-grafiikoilla ja uudistetuilla ohjausvaihtoehdoilla. Jotta tarina olisi mahdollisimman vaikuttava, ei kannata lukea paljon tätä enempää.

Koko perheen pelit

Jaa nykypäivän nuorison kanssa joitain oman lapsuutesi lempiklassikoita, jotka on täysin uusittu täyttämään nykyajan odotukset.

Ratchet & Clank

Insomniac Gamesin itse tuottama uusintaversio sen rakastetusta PS2-konsolin toimintatasohyppelypelistä Ratchet & Clank yhdistelee pelin alkuperäistä viehätystä nykyaikaisiin etuihin ja esillepanoon.

Tässä vaikuttavassa uudistetussa versiossa on tallella edeltäjänsä hullunkurinen huumori ja yliampuva seikkailu, jossa Lombax-mekaanikko Ratchetista ja kapinoivasta Clank-robotista tulee parhaat ystävykset.

Crash Bandicoot N. Sane Trilogy

3D-tasohyppelyiden edelläkävijänä pyörinyt Naughty Dogin (Uncharted, The Last of Us) pussieläin oli hitti heti ilmestyessään PlayStationille vuonna 1996. Fanit ottivat jatko-osan toisensa perään innolla vastaan.

Kolmen alkuperäisen pelin – Crash Bandicootin, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Backin ja Crash Bandicoot 3: Warpedin – kiillotettu HD-tasoinen paluu PS4:lle oli suurmenestys. Turkin varjostukset, yksityiskohtaisemmat ympäristöt, dynaaminen valaistus ja sujuvampi ohjaus ovat esimerkkejä monista peleihin tehdyistä parannuksista.

Crash Team Racing Nitro-Fueled

Tämä vauhdikas PlayStationin kilpa-ajopelin PS4-uusintaversio ei jäänyt Crash Bandicoot N. Sane Trilogyn jalkoihin ja varmisti, että Crash-faneilla riittää kilometrejä kaahattavaksi.

Kaikki tutut radat ja kilpa-ajajat sekä uudet upeat grafiikat, online-moninpeli ja maailmanlaajuiset pistetaulukot tekevät tästä pelistä Crash Team Racing -fanien unelmien täyttymyksen.

Spyro Reignited Trilogy

Sinnikäs pkku lohikäärme, jonka Insomniac Games (Marvel's Spider-Man, Ratchet and Clank: Rift Apart) loi jo vuonna 1998, antoi palaa jälleen kerran PS4-konsolilla kokoelmalla, joka sisälsi kolme fanien suosimaa toimintatasohyppelyä: Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto's Rage! ja Spyro: Year of the Dragon.

Uudistettujen, eläväisten tekstuurien ja hahmomallien sekä parannetun ohjauksen ansiosta tämä on paras tapa taistella Dragon Worldin pahiksia, kuten Gnasty Gnorcia ja Riptoa vastaan. 

Japanilaiset roolipelit

Japanin tarinavetoisten seikkailupelien kultainen aikakausi loi pohjan genren nykyisille jättiläisille. Palaa joidenkin vaikutusvaltaisimpien pelisarjojen pariin päivitettyinä nykypäivän laitteistolle.

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Tämäkin peli on ollut fanien toivelistoilla vuosikymmeniä. Vihdoin Square Enix vastasi pelaajien rukouksiin sellaisella paluulla Midgariin, joka loksauttaa leuat auki.

Cloudin, Tifan, Barretin ja ystävien paluussa ei ole säästelty. Tämän legendaarisen roolipelin syvällisessä tarinassa, huikeissa grafiikoissa ja ääninäyttelyssä tiivistyvät alkuperäisen version parhaat puolet. Lisäksi taistelujärjestelmää on uudistettu: tuttu tuntuma on tallella, mutta nyt mukana on myös reaaliaikaista toimintaa, jota voi lähestyä pelityyliisi sopivalla tavalla.

Crisis Core: Final Fantasy VII - Reunion

Koe SOLDIER-agentti Zack Fairin tarina ja tutustu nuoreen soturiin, joka saa selville totuuden työnantajansa salaisista kokeista. Tapaa tuttuja Midgarin asukkaita, hallitse uudet materiat ja valjasta Zackin täysi taistelupotentiaali uudistetussa taistelujärjestelmässä.

Täysin remasteroidut grafiikat, ääninäyttely sekä alkuperäispelin säveltäjä Takeharu Ishimoton uusi dynaaminen ääniraita tuovat uutta elämää mukaansatempaavaan esiosaan pelille Final Fantasy VII.

Trials of Mana

Koska alkuperäinen peli julkaistiin Japanin ulkopuolella vasta vuonna 2019, tämä värikäs uusintaversio on useiden pelaajien ensikosketus 16-bittiseen klassikkoroolipeli Secret of Manaan.

Trials of Manan kertomus tuhon partaalla olevan maailman kuudesta sankarista on tuotu nykyaikaiselle tasolle alkuperäisten, kauniisti piirrettyjen 2D-grafiikoiden tyrmäävällä 3D-päivityksellä. Ääninäyttely, remasteroitu ääniraita, päivitetty taistelujärjestelmä ja muut lisäykset tekevät tästä JRPG-fanien pakkohankinnan.

NieR Replicant ver. 1.22474487139

Koe huippuarvioita saaneen NieR: Automata -mestariteoksen ainutlaatuinen esiosa. PlayStation 4 -konsolille päivitetyssä NieR-pelissä pääset kokemaan rakkaudella elvytetyn ulkoasun ja kokonaan uusitun pelattavuuden sekä pelin kiehtovan tieteisfantasiatarinan.

Kaukaiseen maailmanlopun jälkeiseen tulevaisuuteen sijoittuvassa pelissä ihmiskunta on tuhon partaalla. Uhkana on eriskummallisia hirviöitä sekä tappava tauti, joka tunnetaan nimellä Black Scrawl. Seuraa veljen pyrkimystä pelastaa siskonsa Yonah – hänen ainut verisukulaisensa – kuolemanvaaralliselta taudilta.